Cursus

Goed product + goede marketing = omzet! Bedrijven hebben meer en meer nood aan straffe marketeers om hun imago vorm te geven en hun omzet te verhogen. Als marketeer ben je dus een spilfiguur in het streven naar succes van een onderneming.
 
Met deze cursus Marketing wordt je klaargestoomd om klanten aan te trekken en weet je hun behoeftes te ontdekken. Je leert verder alles over het marketingplan, hoe een marktonderzoek op te stellen en succesvolle marketingstrategieën uit te voeren. Professionele marketeers zorgen voor een voorsprong op de concurrentie. De job van een marketeer is erg gevarieerd, je werkt op strategisch niveau, stuurt mensen aan, stelt slogans en teksten samen, waakt mee over het imago van het bedrijf,... Je leert tal van boeiende en invloedrijke mensen kennen en hebt heel wat verantwoordelijkheden.
 
Er zijn tal van toekomstmogelijkheden als marketeer of marketing manager! Elke onderneming uit welke sector dan ook, heeft immers marketeers nodig. Ook voor mensen die nu al in het bedrijfsleven zitten en hun marketingskills willen bijschaven, is deze cursus ideaal
 

Lessenverloop

De opleiding Marketing bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 599.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Marketing. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Praktische info

599.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Kernbegrippen uit de Marketing
 • Beïnvloeden van de vraag naar een product of dienst
 • Klanten winnen & behouden
 • Kostenberekening
 • Marketing & Organisatie
 • Consumentengedrag
 • Het beslissingsproces
 • Marketingstrategieën
 • Marktsegmentatie
 • Doelgroepkeuze
 • Positionering & strategiekeuze
 • Het Marketingplan
 • SWOT-Analyse
 • Marketingbudget
 • De Marketing-Mix (4 P’s)
 • Plaats &
 • Marktonderzoek
 • Inleiding Online Marketing
 • Customer Relationship Management
 • Boeiend presenteren

Wat je zal kunnen:

 • Perfect weten wat (het nut van) marketing is
 • Zinvol marktonderzoek doen waarop je je marketingstrategie baseert
 • Een overtuigend marketingplan? Jij schudt het zo uit je mouw

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Marketing?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Marketing inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Marketing waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Marketing. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...ef="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Marketing. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of b ...ijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Marketing?

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofi ...el automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
MarketingDon28/09/201721/12/2017Hasselt18u30 - 21u30
MarketingWoe11/10/201717/01/2018Gent18u30 - 21u30
MarketingMaa16/10/201722/01/2018Turnhout18u30 - 21u30
MarketingWoe14/02/201816/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
MarketingDin20/03/201819/06/2018Gent18u30 - 21u30