Cursus

Ben je geïnteresseerd in Mindfulness en wil je graag cliënten begeleiden om weer gelukkig, vrij en zonder stress of trauma's door het leven te gaan? Dan is deze opleiding tot Mindfulness Coach jou op het lijf geschreven!
Mindfulness is een wetenschappelijke onderbouwde aandachtstraining die mensen leert omgaan met stress, pijn, slapeloosheid en depressie en burnout helpt voorkomen. Tijdens de lessen leer je jouw cliënten om te focussen en te genieten van het "nu" en niet af te dwalen naar andere momenten, of gevoelens,… Hierdoor raken ze meer in balans en kunnen ze moeilijke gebeurtenissen beter een plaats geven en accepteren.
De succesvolle methode is een combinatie van Oosterse therapieën met inzichten uit de Westerse psychologie en heeft reeds miljoenen mensen over de hele wereld geholpen om hun leven een nieuwe richting te geven.
Klaar om zelf de technieken aan te leren? Schrijf je dan in voor deze erkende opleiding.

Lessenverloop

De opleiding Mindfulness Coach bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Mindfulness Coach vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 270.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Mindfulness Coach. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Neem naar de eerste les mee: - Pen & papier - yogamatje of dikke badhandoek (om op te liggen)

Praktische info

270.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 6 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is mindfulness?
 • De zeven principes van mindfulness
 • Meditatie – Hoe begin ik?
 • Mindlesness
 • De wereld is zoals jij hem ziet
 • Ik denk dus ik ben
 • Stilstaan bij je lichaam
 • Leven in het nu
 • Acceptatie
 • Mindful leven
 • Mindfulness in het dagelijks leven
 • Mindfulness voor kinderen
 • Starten als zelfstandig Mindfulness Coach

Wat je zal kunnen:

 • Je cliënten door middel van aandachtstraining kunnen laten focussen op het "nu"
 • Je cliënten negatieve gebeurtenissen kunnen laten accepteren en hen ermee leren omgaan
 • Je cliënten kunnen verlossen van stress, pijn, slapeloosheid, depressie en burnout

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Mindfulness coach. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoo ...fd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Mindfulness coach?

Neem naar de eerste les mee: - Pen & papier - yogamatje of dikke badhandoek (om op te liggen)

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materi ...alen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Mindfulness Coach?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Mindfulness Coach inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Mindfulness Coach waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Mindfulness Coach. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Mindfulness CoachWoe11/10/201722/11/2017Hasselt18u30 - 21u30
Mindfulness CoachWoe11/10/201722/11/2017Gent18u30 - 21u30
Mindfulness CoachDin14/11/201719/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Mindfulness CoachWoe21/11/201809/01/2019Brugge18u30 - 21u30