Cursus

Lessenverloop

De opleiding Modellenopleiding bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Modellenopleiding vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 200.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Modellenopleiding. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

De eerste les breng je volgende materialen mee: - pen en papier - Pumps (liefst 10 cm of hoger) - Jeans en wit T-shirt - Je portfolio indien je dit hebt LESSENPLAN: Les 1: Algemene introductie. Hoe jezelf profileren bij de klant. Hoe jezelf voorstellen bij een Intake gesprek. Hoe jezelf in het Engels introduceren bij de klant. Les 2: Uitleg modellenbureaus. Verschillende soorten contracten overlopen. Waar moet je voor opletten? Welke vragen moet je stellen? Grenzen voor jezelf bepalen. Hoe te reageren in lastige situaties. Les 2 tot en met 5: Catwalk (+ examen tijdens les 5) Les 6 tot en met les 10: Poseren (+ examen tijdens les 10) Om je modellenopleiding te vervolledigen dien je naast deze lessen ook volgende modules te volgen. De startdata hiervan kan je op onze site terugvinden. - Dag Make-up - Lichaamstaalexpert - Eigen Stijl-ID Gelieve ons via mail door te geven welke data goed passen voor je. Je ontvangt steeds een bevestiging via mail wanneer je goed inschreven bent. In totaal krijg je anderhalf jaar de tijd om deze modules af te ronden.

Praktische info

200.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 10 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

Wat je zal kunnen:

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw Modellenopleiding. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of ...bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de Modellenopleiding?

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Wanneer start de volgende opleiding Modellenopleiding?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Modellenopleiding inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Modellenopleiding waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Modellenopleiding. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.