Cursus

Ben je gek op lekkere geuren? Zou je graag cliënten helpen bij de zoektocht naar een parfum dat perfect bij hen past? Dan is de professionele cursus Parfumconsulent waar jij naar op zoek bent!

Parfum kan een uitstraling versterken en een persoonlijkheid benadrukken. Met hun heerlijke geuren en mooie flacons zijn parfums bovendien een prachtig en populair geschenk. Er is dan ook een enorm groot aanbod, maar net dát maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. Tijdens deze cursus leer je hoe je anderen correct advies kan geven, zodat ze het geurtje kiezen dat op hun lijf geschreven is. Je ontwikkelt tijdens de les bovendien je geurzin en ontdekt hoe je de verschillende geurnuances kan herkennen en omschrijven. Je leert ook parfums te matchen met het kleur- en stijltype van je cliënten en komt te weten hoe je hen het best een parfum laat uittesten.

Klaar om jezelf onder te dompelen in de bruisende wereld van het parfum? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Lessenverloop

De opleiding Parfumconsulent bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Parfumconsulent vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 150.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

150.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • De geschiedenis van het parfum
 • Welke geur past bij welke persoon?
 • Welke geurtypes zijn er?
 • Parfums matchen met het kleur- en stijltype van je cliënt
 • Je geurzin ontwikkelen
 • Hoe begeleid ik klanten in hun zoektocht naar het juiste parfum?

Wat je zal kunnen:

 • Verschillende geurnuances? Jij kan ze herkennen en omschrijven
 • Je cliënten professioneel kunnen begeleiden in hun zoektocht naar hét perfecte parfum
 • Parfums kunnen matchen met het kleur- en stijltype van je cliënt. Voor iedereen een geschikt parfum!

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Parfumconsulent?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Parfumconsulent?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Parfumconsulent inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Parfumconsulent waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Parfumconsulent. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
ParfumconsulentZat07/10/201707/10/2017Antwerpen10u00 - 17u00
ParfumconsulentZon01/07/201801/07/2018Gent10u00 - 17u00