Cursus

Ben je gek op kleding en is fashion helemaal jouw ding? Wil je graag je cliënten helpen bij het shoppen en het samenstellen van een nieuwe garderobe? Dan is deze cursus exact waar jij naar op zoek bent!

Als Personal Shopper bekijk je allereerst de huidige garderobe van je cliënt. Je bepaalt welke kledingstukken nog in de garderobe ontbreken of aan vervanging toe zijn. Je houdt hierbij uiteraard steeds rekening met de persoonlijke behoeften en wensen van je cliënt. Daarna is het tijd om samen de mogelijke winkels en merken te overlopen en ga je daadwerkelijk naar de winkelstraten.

Je leert je cliënt de winkels te selecteren op basis van hun aanbod in de etalage en winkelruimte. Je maakt preselecties in de verschillende kledingthema’s en je biedt coaching bij het passen van verschillende outfits. De finishing touch mag natuurlijk niet ontbreken: de juiste halsketting, een mooie sjaal, een elegante schoen,… Je gaat voor het totaalpakket!

Klaar om je skills aan te scherpen? Schrijf je dan in voor deze unieke cursus. 

Lessenverloop

De opleiding Personal Shopper bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Personal Shopper vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Voor deze cursus leg je geen examen af. Je krijgt een bewijs van je aanwezigheid in de cursus.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Personal Shopper. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

140.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe creëer ik de perfecte look voor mijn klant voor een speciale gelegenheid?
 • Hoe geef ik het beste stijl- en kleuradvies?
 • Hoe kleed ik mezelf het beste tijdens een shoppingsessie?
 • Hoe schat ik iemands persoonlijkheid in en hoe stem ik de kleding daarop af?
 • Hoe pak ik een garderobeplanning aan?

Wat je zal kunnen:

 • Kunnen bepalen welke kledingstukken er in een garderobe ontbreken of aan vervanging toe zijn
 • Samen met je cliënt kunnen bepalen welke winkels of merken voor haar het meest geschikt zijn
 • Je cliënt kunnen begeleiden bij het passen en selecteren van een perfecte outfit

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Personal Shopper?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Personal Shopper inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakke ...lijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Personal Shopper waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Personal Shopper. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Personal Shopper. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Personal Shopper?

Let op: deze cursus is heel praktijkgericht, tijdens de opleiding neemt jouw docent je dus ook mee naar de winkels, zodat je ter plaatse leert advies geven. Zorg dus voor comfortabele schoenen!

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studente ...nprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!