Cursus

Lessenverloop

De opleiding Schoonheidsspecialiste bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 8 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Schoonheidsspecialiste vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1565.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Schoonheidsspecialiste. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

De eerste les neem je mee:

- Witte kledij of een schort

- Pen & papier

- Hoes om zetel te beschermen

- Haarband of mutsje

- Badlaken of dekentje

- 2 Handdoeken voor over schouders klant

- Juwelendoosje

- Waskom

- Watjes

- Ontsmettingsalcohol

- Oorstokjes

- Tissues

- Vuilbakje

- Potje voor zuivere watjes

- 2 sponsjes

- Maskerborstel

- Oogdémaquillant

- Reinigingsmelk

- Reinigingslotion

- Peeling gelaat

- Ampul of serum

- Masker

- Dagcrème

- Massagecrème gelaat

Tijdens de praktijklessen oefen je op je medestudenten, daarom verzoeken wij je vriendelijk om de weken voor aanvang van de lessen je wenkbrauwen, benen en oksels niet te epileren. Je mag tijdens de lessen een eenvoudige dagmake-up dragen.

Daarnaast heb je ook extra materiaal nodig: voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Schoonheidsspecialist werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket voor de opleiding Schoonheidsspecialiste te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Verkies je liever een gespreide betaling? Kies dan voor de aankoop van een pakket per module. Je vindt afzonderlijke pakketten voor Gelaatsverzorging, Basis Lichaamsmassage, Manicure en Pedicure, Ontharing en Waxing en Dag- en avond Make-up.

Tijdens de lessenreeks zal je alle praktijkproeven afleggen en enkele kleinere theoretische proeven. Na afloop van deze lessenreeks kan je je grote theorie examen flexibel inplannen bij ons op kantoor om je getuigschrift te behalen. Wie als zelfstandige wenst te starten dient ook via de Centrale Examencommissie te Brussel te passeren voor een vestigingsattest en attest Bedrijfsbeheer. Voor meer informatie kan je steeds op ons kantoor of bij je docent terecht.

Praktische info

1565.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 12 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

Wat je zal kunnen:

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.