Cursus

Wil jij graag leren hoe je op een professionele manier de populaire Threading-techniek kan toepassen? Dan is deze praktijkgerichte cursus exact waarnaar jij op zoek bent!

Threading wordt al eeuwenlang gebruikt als methode om wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip pijnloos te epileren. De oorsprong ervan ligt in de Arabische landen en het Midden Oosten, maar wordt sinds een aantal jaar ook gebruikt in de Westerse wereld en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren voor het verwijderen van ongewenste haartjes.

Threading gebeurt door middel van twee in elkaar gedraaide draden die meerdere haartjes tegelijkertijd vastklemmen. Door de vingers te bewegen ontstaat er een rolbeweging, waardoor de haartjes bliksemsnel uit de haarzakjes worden getrokken. Door deze nauwgezette beweging  worden zelfs de donshaartjes meegenomen!

De techniek veroorzaakt bovendien geen ingegroeide haartjes en kan gedaan worden in alle delen van het gezicht. Threading is ook zeer hygiënisch, omdat er iedere keer een nieuw stukje draad word gebruikt en is 100% natuurlijk, omdat er niet met chemische middelen gewerkt wordt.

Klaar om de methode zelf aan te leren? Schrijf je dan in voor deze unieke lessenreeks!

Lessenverloop

De opleiding Threading bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Threading vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 180.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je legt het praktisch gedeelte van het examen af tijdens je lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Threading. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Omdat het om een praktische opleiding gaat, dien je vanaf les 1 beperkt cursusmateriaal zelf mee te brengen:

 • 1 rol  draad (zeker geen nylon). Je kan dit o.a. in Veritas vinden.
 • Ontsmettingsalcohol
 • Pincet

De twee laatste lessen breng je een model mee om te oefenen. Je krijgt hier meer info over tijdens de eerste les.

Praktische info

180.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 3 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Voorbehandeling van het gelaat
 • De technieken professioneel uitvoeren
 • Wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip correct en pijnloos epileren

Wat je zal kunnen:

 • De Threading-technieken professioneel kunnen uitvoeren? Jij draait er je hand niet voor om
 • De wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip correct en pijnloos kunnen epileren. Je cliënten komen zeker terug!
 • Je cliënten stralend en vol zelfvertrouwen door het leven kunnen laten gaan

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik een model voorzien?

Enkel de twee laatste lessen ga je een model moeten meebrengen om te oefenen. Je krijgt hier meer info over tijdens de eerste les.

Wanneer start de volgende opleiding Threading?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Threading inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Threading waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Threading. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...ef="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Threading. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of b ...ijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Threading?

Omdat het om een praktische opleiding gaat, dien je vanaf les 1 beperkt cursusmateriaal zelf mee te brengen:

 • 1 rol  draad (zeker geen nylon). Je kan dit o.a. in Veritas vinden.
 • Ontsmettingsalcohol
 • Pincet
...

De twee laatste lessen breng je een model mee om te oefenen. Je krijgt hier meer info over tijdens de eerste les.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
ThreadingVrij13/10/201727/10/2017Hasselt18u30 - 21u30
ThreadingDon16/11/201730/11/2017Gent18u30 - 21u30
ThreadingZat25/11/201709/12/2017Antwerpen14u00 - 17u00
ThreadingZat03/02/201817/02/2018Brussel10u00 - 13u00