Cursus

Wil je graag leren hoe je op een professionele manier een heerlijke Cupping Massage kan geven? Dan is deze cursus exact waar jij naar op zoek bent!

Vacussage of Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze en wordt vooral gebruikt om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de huidoppervlakte te trekken met behulp van vacuüm gemaakte cups. Daardoor zal de huid beter gaan ademen, ontstaat er een sterkere doorbloeding én wordt de stofwisseling bevorderd. Ook werkt de techniek subliem tegen cellulitis.

Benieuwd hoe je deze Oosterse massagetechniek zelf kan gebruiken om schouder-, rug- en nekklachten, spierspanningen en doorbloedingsproblemen zichtbaar te doen verminderen? Schrijf je dan in voor deze unieke cursus!

 

Lessenverloop

De opleiding Vacussage - Cupping Massage bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Vacussage - Cupping Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 150.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Je krijgt een bewijs van je aanwezigheid tijdens de cursus. Je legt geen examen af.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Vacussage - Cupping Massage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek. Je mag het volgende meebrengen naar de les:

- lunchpakket

- 2 grote handdoeken

- 1 theelichtje met houder

- 1 waterglas

Praktische info

150.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Geschiedenis van Cupping
 • Toepassingsmogelijkheden en technieken
 • Welke lichaamsdelen kunnen er behandeld worden?
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Een professionele Cupping Massage geven

Wat je zal kunnen:

 • Verschillende kwaaltjes kunnen verlichten/verhelpen aan de hand van Cupping
 • Een professionele Cupping Massage kunnen geven? Jij draait er je hand niet voor om
 • Je cliënten volledig relax en zonder pijn door het leven kunnen laten gaan

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wordt er gewerkt met natte of droge cups?

Er wordt gewerkt met droge cups, we tonen de verschillende cups en hun werking.

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Wanneer start de volgende opleiding Vacussage - Cupping Massage?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Vacussage - Cupping Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak ... het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Vacussage - Cupping Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Vacussage - Cupping Massage. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ge ...makkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Na het volgen van deze opleiding ontvang je een getuigschrift dat je wordt opgestuurd via de post. Alle diploma’s en getuigschriften voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfst ...andig ondernemer of als werknemer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Vacussage - Cupping Massage?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek. Je mag het volgende meebrengen naar de les:

- lunchpakket

- 2 grote handdoeken

- 1 theelichtje met houder

- 1 waterglas

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoo ...nlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Vacussage - Cupping MassageZon19/11/201719/11/2017Gent10u00 - 17u00
Vacussage - Cupping MassageZon10/12/201710/12/2017Antwerpen10u00 - 17u00
Vacussage - Cupping MassageZat30/06/201830/06/2018Hasselt10u00 - 17u00