Nieuws

Parfumconsulent11

Parfum kiezen, hoe doe je dat?

Je bent op zoek naar een nieuwe geur, maar je weet niet welke jij lekker vindt? Loop je verloren in het overgrote aanbod van verschillende merken en geuren?

Eigen smaak

Net zoals met eten en mode het geval is, heeft iedereen ook qua parfum zijn eigen smaak. Je hoeft de nieuwste geur van een groot merk of bekende actrice dus niet automatisch lekker te vinden. Zelfs een parfum dat je bij iemand anders heerlijk vindt, kan bij jou helemaal anders ruiken. Er is dus maar één manier om je eigen parfum te kiezen: het zelf uittesten.

Testen

parfum testen

Testen doe je best eerst even op je hals of op je polsen. Als je in de winkel loopt, spuit dan niet twaalf geurtjes tegelijk op om te kijken welke je het lekkerst vindt. Ten eerste zul je ruiken naar een complete parfumerie, ten tweede zul je het verschil tussen de geuren niet meer ruiken.

Doe het dus rustig aan, loop af en toe even naar buiten om een frisse neus te halen en probeer vooral niet te veel na elkaar. Wacht ook even na een testbeurt (liefst enkele uurtjes!) en ruik dan nog eens. Geuren vervliegen namelijk, dus na een paar uur kun je het beste zeggen of je het geurtje nog steeds lekker vindt.

Bij een geur hoort een karakter!

Heb je een extraverte en dappere persoonlijkheid? Dan passen frisse en bloemige geurtjes het beste bij jou. Ben je optimistisch en een doorzetter? Dan ga je best voor iets fruitigs. Wil je mysterie en sensualiteit uitstralen? Kies dan voor oosterse en doordringende parfums. Poederachtige geurtjes zijn dan weer ideaal voor mensen met een zacht karakter.

Volg de seizoenen

Net zoals je je kleren aanpast aan de seizoenen, kun je dat ook best doen met je parfum. Bij de lente horen uiteraard bloemachtige geurtjes. In de zomer maakt een frisser parfum je dan weer opgewekt. De geur van snoep en fruit is ideaal voor de herfst, en in de winter is het tijd voor de poederachtige geurtjes.

lentetrends

Durf veranderen!

Op verschillende momenten van de dag kun je perfect van parfum wisselen. Begin je dag met iets bloemachtigs of fruitigs, ga ‘s namiddags voor iets sterkers (bv. een ambergeur) en begin je avond met iets sensueels.

parfum

Hou je van beauty en lekkere geurtjes? Droom je er al enige tijd van om te werken in de parfumwereld?

Dan is onze opleiding parfumconsulent helemaal iets voor jou! In 1 dag tijd leer je alles over parfums.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Parfumconsulent 09/06/2018 Antwerpen 10u00 – 17u00
Parfumconsulent 01/07/2018 Gent 10u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!