Nieuws

Pompoen

Feel good food: soep van geroosterde pompoen en walnoten

Met het koudere weer in aantocht en de langere nachten hebben we misschien wat nood aan warmte en geborgenheid. En dat kan je nu ook vinden een heerlijk warme kom pompoensoep met walnoten. Niet enkel is deze bereiding bevredigend en lekker; het is bovendien ook een gezonde optie! En zo weet je ook ineens blijf met je restjes pompoen bij je voorbereiding voor Halloween..

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 pompoen
  • 40gr gehakte walnoten
  • Kruiden: peper, zout, 3 takjes salie, 2 takjes rozemarijn en 3 teentjes look
  • 1 klontje boter
  • 3 liter groentenbouillon
  • 3 uien

pompoensoep

Stap 1: Ovenschaal maken

Snij de pompoen in kleine stukjes en haal de pitten eruit. Schil de stukjes en leg ze dan in een ovenschaal. Pel de uien en snij ze in vier delen. Leg dit samen met de geperste teentjes look en de takjes salie en rozemarijn in de ovenschaal. Kruid de ovenschaal met peper en zout. Laat de ovenschaal 30 minuten op 180° verwarmen.

Stap 2: Stoven

Als je ovenschotel klaar is, dan laat je de geroosterde pompoen met ui stoven in een grote soepketel. Schenk er 2,5 liter bouillon bij en laat dit een kwartiertje sudderen op een matig vuur.

Stap 3: Mixen

Mix de soep glad met een staafmixer. Als ze te dik is, kan je wat extra bouillon toevoegen. Proef van de soep en voeg eventueel wat extra kruiden toe.

Stap 5: Afwerken

Schenk de soep uit in kommetjes en voeg dan de gehakte walnoten toe. Smakelijk!

pumpkin-soup

Wil je nog meer heerlijke én gezonde recepten ontdekken deze winter? Volg onze nieuwe cursus Dieetkoken en laat je inspireren in de keuken!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!