Nieuws

Personal shopper

Prints combineren doe je zo!

Een T-shirt vol hartjes, in combinatie met een jeans en schoenen met polkadots. Een truitje met marinestrepen en een broek met weelderig bloemenpatroon. Vloekende prints zijn dé trend van het moment in Hollywood! Wat je er ook van vindt, als echte fashionista kan je niet anders. Je moet het gewoon zelf een keertje uitproberen!

Allround kleur-, stijl- en imagoconsulente Sophie Van de Vijver geeft je hieronder alvast enkele tips!

Combineer de juiste prints
Zoek naar prints die jij graag ziet, en probeer ze met elkaar te mixen. Denk aan dieren- en exotische prints, bloemen, strepen, polkadots, enzovoort. Je kan ook twee gelijkaardige prints met elkaar combineren: kleine met grote polkadots, horizontale met verticale strepen of grafische lijnen, …

Wil je op veilig spelen? Dan moet je kiezen voor de combinatie van strepen met een andere (vrij te kiezen) print. Strepen worden gezien als het ‘nieuwe neutraal’ en passen dus bij alles.

Kies de juiste kleuren
Wil je dat iedereen je outfit gezien heeft en durf je dat ook aan? Kies dan voor felle kleuren. Zie je dat niet zitten? Combineer de prints dan met basiskleuren (zwart, wit, beige, grijs) en wissel af.

Bij beide looks (de opvallende en de subtielere) is het wel belangrijk dat je de kleuren in dezelfde familie houdt. Want hoe verschillend de prints ook zijn, met passende kleuren kan je dat eenvoudig neutraliseren.

Let op de snit
Om ervoor te zorgen dat je outfit er stijlvol uitziet, is het belangrijk om te kiezen voor kleren met een vrouwelijke snit. Zet je vrouwelijke vormen (decolleté, taille en benen) dus goed in de kijker.

Match met je accessoires
Een andere (subtiele) manier om prints te combineren is aan de hand van je accessoires. Je kan bijvoorbeeld een bloemenprint op je broek combineren met een luipaardprint op je schoenen, en je bovenstuk neutraal gekleurd houden.

Durf experimenteren
Zoals vaak is ook deze trend een kwestie van durven en experimenteren. Je moet proberen om alle moderegels die je kent te vergeten, want dan kom je met het combineren van prints nergens.

Wil je nog meer te weten komen over kleur en stijl? Ben je reeds gediplomeerd kleur- en stijlconsulent zijn aan de Schoonheidsschool? Schrijf je dan snel in voor onze opleiding personal shopper!

Tijdens deze professionele dagcursus leer je de garderobe van je klant helemaal te evalueren volgens zijn/haar kleur- en stijltype. Als personal shopper kies je daarna voor je klant de juiste stuks uit de kledingrekken en vul je zijn/haar kleerkast volledig aan. Dit maakt deze cursus de unieke aanvulling voor wie reeds een opleiding kleurconsulent en stijlconsulent achter de rug heeft en zich meer wil specialiseren als personal shopper! Hieronder vind je alvast alle startdata terug.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!