Nieuws

Rokje

Rock je rokje!

In de modewereld van vandaag wordt de lengte van je rok niet meer bepaald door trends. Tegenwoordig kan je alles zorgeloos dragen. Dat is immers niet altijd zo geweest, zoals je kan lezen in deze blog over de geschiedenis van de rok. Om de eerste warme zonnestralen eer aan te doen wijden we deze blogpost aan de drie basislengtes die we in de rekken zien. Ook geven we meer uitleg over hoe je ze draagt en combineert.

Mini

Het kan soms een uitdaging zijn om de lengte van een minirok exact te gaan definiëren, maar wij houden het op alles wat boven de knie komt. Je kan je rokje op verschillende manieren laten rocken. Draag het met sandaaltjes, een zomers topje en een hippe zonnebril voor een casual look.

Mini’s zijn ook een uitstekende keuze voor een avondje uit. Gecombineerd met hoge hakken doen ze je benen echt langer en slanker lijken. Kies een bovenstuk erbij dat iets meer bedekt … een stijlvolle uitstraling creëer je met benen of borsten, niet beiden tegelijk!

Minirok

Midi

Een trend die we de laatste jaren steeds meer spotten is de midi-lengte, tussen de knie en het midden van de kuit. Dit type rok draag je het best met een hoge hak of sleehak, omdat de midi een van de belangrijkste stijlregels breekt: een zoom komt het beste uit net boven of onder de knie. Als je groot bent, dan kan het lukken om weg te komen met ballerina’s. Voor de rest blijft een hak een must.

Hoe ga je nu een midi-rok stylen?

  • Koop een rok die je lichaam flatteert. Vaak is dit type rok zwierig en geeft ze volume door de plooien. Perfect om een zandloperfiguur te creëren!
  • Daarom moet het bovenstuk mooi op je lichaam aansluiten en best stop je het ook weg in de rok.
  • Zoek hoge schoenen die het mooiste bij je look passen. Tip: een nude kleur gaat je been nog meer optisch verlengen.
  • Trek de stad in en laat je opmerken in je nieuwe outfit!
Midirok

Maxi

Wanneer we maxi zeggen, bedoelen we dat ook. Deze rok raakt de grond net (of net niet). Laat deze lengte nu ook net de moeilijkste zijn. Helaas zijn maxi-rokken niet voor iedereen weggelegd. Ben je groot? Dan is de kans reëel dat je rok op of boven je enkels komt en dit is ook niet de bedoeling.

Als je aan de kleinere kant bent, wil er graag iets groter uitzien. Een maxi-rok gaat die illusie niet waarmaken … integendeel. Zoek dan een hoog paar schoenen of iemand die je rok netjes kan inleggen. Nog een betere oplossing voor dit probleem? Een maxi-jurk kan je wel perfect dragen. Zorg ervoor dat de bovenkant mooi aansluit voor het mooiste resultaat. Draag je rok met een leuk crop topje, een los bloesje of een strak t-shirt en je bent klaar voor maxi-heaven!

Ben je geboeid door hoe je verschillende lichaamstypes kan kleden en zou je graag ook advies aan anderen hierover willen geven? Wil je leren hoe je een volledige outfit kan stylen? Schrijf je dan in voor de opleiding stijlconsulent aan De Schoonheidsschool!

Maxirok

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!