Nieuws

Groepsles Digitale Fotografie

Spiegelreflexcamera kopen: de aandachtspunten

Groepslessen digitale fotografie zijn helemaal in. Meer en meer mensen gaan een fotografiecursus volgen om hun vakantieherinneringen, familiefeesten, evenementen,… op de gevoelige plaat vast te leggen. Via De Schoonheidsschool kan je verschillende fotografie opleidingen volgen. Iedereen zal een cursus naar zijn of haar smaak vinden.

Eén ding heeft elke cursus gemeen. Je hebt een spiegelreflexcamera nodig om deel te kunnen nemen aan de lessen. Tegenwoordig zijn er veel modellen op de markt die heel betaalbaar zijn. Het aanbod is echter groot en het is niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Daarom geven we graag drie handige tips bij de aankoop van een nieuwe spiegelreflexcamera.

1. Kwaliteit van de lens

Een eerste belangrijk criterium is de kwaliteit van de lens. Deze bepaalt in grote mate de eindkwaliteit van een foto. Een eenvoudige zoomlens kan soms van lage kwaliteit zijn. Verzeker je er dus van dat je een goede lens hebt. Je koopt immers een spiegelreflexcamera om betere foto’s te kunnen nemen.

2. Lichtgevoeligheid van de lens

Dit bepaalt hoeveel licht er moet zijn om een mooi belichte foto te hebben. Goedkopere lenzen zijn vaak minder lichtgevoelig. Hierbij komt het dus sneller voor dat de foto’s te donker zullen zijn. Dit zou je kunnen oplossen door de sluitertijd te vergroten, maar dan heb je weer meer kans op een bewogen foto.

3. Bedieningsgemak van je camera

Ligt de camera goed in je handen? Kan je gemakkelijk bij alle knopjes zonder dat je niet per ongeluk andere knoppen raakt? Test bij een aankoop van een nieuwe camera of je een goed gevoel hebt bij het toestel. Je moet bijvoorbeeld gemakkelijk met het menu kunnen werken. In de meeste winkels kan je dit gerust even testen.

Nu je weet welke aandachtspunten belangrijk zijn bij de aankoop van een spiegelreflexcamera, hoef je enkel nog maar die cursus fotografie te volgen. Binnen enkele weken maak jij gegarandeerd de mooiste foto’s van heel je familie en vriendenkring!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Fotografie 21/10/2017 Antwerpen 14u00 – 17u00
Allround Fotografie 24/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Allround Fotografie 05/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Allround Fotografie 20/02/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Allround Fotografie 22/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Allround Fotografie 04/09/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!