Nieuws

Yoga

Strek je horizon en je lichaam met de nieuwe cursus Yoga

Zoek je meer diepgang, rust en innerlijke rijkdom in je leven? Voel je een drive om meer te ontdekken over een constructieve levensstijl en je lichaam gezonder en jeugdiger te maken? Heb je bovendien de ambitie om deze kennis aan anderen door te geven? Dan is onze nieuwe opleiding Yoga helemaal jouw ding!

Duizenden jaren geleden is yoga ontstaan in India. Het is een eenvoudige en tegelijkertijd veelzijdige ‘wetenschap’ die je in de praktijk toepast. Yoga grondt je meer in je dagdagelijkse leven en speelt in op de behoefte naar rust en balans die voor zovelen herkenbaar is … Je kan er elke vorm van stress mee transformeren, en het nodigt je constant uit om in het hier en nu aanwezig te zijn.

Iedereen die op zoek is naar persoonlijke yoga-verdieping is van harte welkom. De opleiding zal je verrijken met boeiende theorie, inzichten en lichaamsoefeningen uit de yoga-praktijk. Wens je zelf les te geven? Dan wordt een basiskennis yoga wel aangeraden.

Lesinhoud

“Yoga is 99% practice and 1% theory”, aldus Pattabhi Jois, grondlegger van Ashatanga yoga. Het is vooral uit eigen beoefening en het lesgeven dat je tot de grootste inzichten en transformaties komt. Dat beamen onze docentes en yoga-experten Iris Van den Bulcke en Nancy De Smet.

De lessen hebben een heel praktische invalshoek. Je ondervindt aan den lijve hoe krachtig de uitwerking van yoga is. Je proeft van verschillende yoga-soorten zoals Hatha, Kundalini en Yin Yoga. Concreet ga je de verschillende elementen hiervan verkennen: lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, meditatie- en focustechnieken, mantra’s …

Yoga

Bovendien leer je hoe je een les samenstelt en met welke factoren je best voldoende rekening houdt. Je krijgt de kans om in ongedwongen sfeer het lesgeven te oefenen samen met en aan je collega-cursisten. Door deze grondige onderdompeling in alles wat met yoga te maken heeft, kom je tot een dieper begrip en een rijkere ervaring ervan. Verspreid de yoga- en bewustzijnsmicrobe tijdens lessen en workshops. Laat je vrienden en familie ermee kennis maken. Verruim en verdiep je eigen yoga-practice ermee. The sky is the limit! Hoe doorleefder jouw beleving, hoe enthousiaster, gepassioneerder en waarachtiger je het zal kunnen overbrengen.

Maak kennis met jouw docentes!

Iris Van den Bulcke schreef de thuisstudie yoga. Zij vertrok vanuit haar eigen jarenlange ervaringen om deze cursus te ontwikkelen. Ze is verbonden aan Live Love, Love Life in Antwerpen, waar zij als vaste waarde van het team mee haar schouders zet onder de werking van dit bijzondere centrum.

Via opleidingen, eigen ervaringen en het lezen van boeken kwam ze steeds uit bij dezelfde rode draad: elke vorm van yoga staat voor het verbinden van het non-fysieke met het fysieke, ziel met lichaam. Ze ervaart het elke dag: hoe intenser deze verbinding, hoe harmonieuzer je leven. Meer levensvreugde, een gezonder lichaam en een kalmere geest zijn ‘natuurlijke bijverschijnselen’.

shutterstock_85885114

Elke yogasoort biedt je praktische tools aan waarmee je dit kan toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt de handvaten aangereikt die je toelaten je eigen yoga-beoefening te verdiepen en er je eigen waarde in te leggen.

Nancy De Smet, trotse eigenares van yogastudio Najoni te Berlare, neemt je graag mee op een wonderbaarlijke reis naar het diepste van jezelf. Stevig gegrond door haar uitgebreide yoga-opleidingen in binnen- en buitenland en eigen ervaringen, laat ze je ervaren hoe life-changing yoga en meditatie kunnen zijn.

Er ging voor haar een hele nieuwe wereld open toen ze met yoga begon. Door van binnenuit te veranderen, ontdekte ze hoe je telkens opnieuw kunt kiezen: voor liefde en een positieve levenshouding, onder welke omstandigheid dan ook. Yoga als levenshouding maakt haar zelfbewuster, vrolijker en standvastiger. Intenser verbonden met haar innerlijke wereld, komt ze dichter bij de stilte binnenin. Als mama van twee prachtige kinderen voelt ze een enorme verbondenheid met kinderen. Vanuit dit gevoel heeft ze een bijkomende opleiding kinder- en tieneryoga gevolgd. Dit is een volledig andere invalshoek dan de volwassenen-yoga en is ook veel speelser. Ze laat je hier dan ook graag van proeven tijdens de opleiding.

opleiding yoga cursus relaxatie oefeningen cursus thuiscursus

Tijdens deze opleiding ga je samen naar de essentie van yoga, en van jezelf. Je ontdekt hoe puur yoga is en hoe makkelijk je je leven ermee kan verrijken. Voel jij het al kriebelen? Schrijf je dan in voor onze cursus Yoga!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Yoga Instructeur 06/11/2017 Gent 18u30 – 21u30
Yoga Instructeur 07/04/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Yoga Instructeur 16/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Yoga Instructeur 19/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!