Gezonde Voeding

Gezonde Voeding

Wil jij graag leren welke voeding je kinderen het best kan voorschotelen, of wat je iemand die glutenvrij moet eten wel of niet kan serveren? Zou je graag ontdekken welke kennis je nodig hebt om een eigen restaurant te openen? Of hoe je sporters het best kan begeleiden op het vlak van hun voeding ? Dan zit je hier goed! Na een van onze straffe opleidingen heb je ongetwijfeld de smaak te pakken om een carrière in de Gezonde Voeding uit te bouwen.

Schrijf je in voor een van onze hapklare lessenreeksen en leer alle kennis die je nodig hebt om eindelijk voor jouw droomjob in deze bloeiende sector te gaan. In deze tijden van fastfood, kant-en-klaarmaaltijden, vetten en suikers is voluit voor een gezonde levensstijl gaan een uitdaging waar velen zich aan wagen. Met jouw kennis kan je je cliënten dus zeker en vast helpen.

Kies uit tal van groepslessen, virtuele lessen en thuisopleidingen jouw favoriete cursus waar je meteen mee aan de slag kan gaan. Zo geef je zonder twijfel een nieuwe en gezonde boost aan je professionele carrière.

allSubthemesWithinTheme Gezonde Voeding

beSureOfYourFuture

Als expert op vlak van voeding vind je in meerdere domeinen werk. Je gaat aan de slag met kinderen en volwassen, sporters en mensen met goede voornemens. Of je begint je eigen lifestyle blog, Instagrampagina of voedingswinkel. Misschien start je zelfs als zelfstandig voedingstherapeut? Kortom: je toekomst ligt aan je voeten!

"Experts in voeding zijn geld waard. Mensen willen steeds meer op hun gezondheid letten, maar zoeken een houwvast. Ze roepen dan vaak de hulp in van specialisten, die hen gericht advies kunnen geven. En af en toe verwijs ik als dokter ook mensen door naar zo’n expert. Want soms is een verandering in voeding gewoon nodig. De expertise die je tijdens je opleiding opbouwt, veranderen levens en kunnen ze zelfs soms redden." - employerSpeaks

Opleidingen Gezonde Voeding

trendsCapitalized

We eten vaker plantaardig, lokaal en seizoensgebonden. De aandacht voor het milieu, het klimaat en ons eigen lichaam verandert ons voedselpatroon en zorgt ervoor dat we meer transparantie willen over ons eten. Dat bewuster eten zien we ook in de opkomst van vegetariërs en de groei van de veganistische beweging. Maar is vlees skippen wel gezond? En wat zijn de gevolgen ervan voor onze groei, ons denken en ons energiepeil? Dat en veel meer leer je in deze opleidingen.

Gezonde Voeding, hundredPercentOfTheTime

Notenboters worden steeds populairder. Pindakaas is al lang een klassieker voor op de boterham, maar ook amandelboter, cashewboter of een boter die bestaat uit een notenmix zijn in opkomst. Ze zijn makkelijk zelf te maken, zodat je zeker bent van wat er juist in zit en dat de boter vers is. Steeds vaker worden ze ook gebruikt als sauzen, in dips en in gerechten. Dit is slechts een voorbeeld van de duizenden dingen die je makkelijk zelf kan maken. We zijn allemaal meer en meer met ons voedsel bezig. We kweken zelf onze groenten en willen weten waar ons vlees vandaan komt. De trend naar bewuster eten speelt in jouw voordeel als voedselexpert. Jouw potentiële klanten zijn iedere dag met meer.

"Ik kook graag. Enorm graag. Zo graag dat ik er een blog over begonnen ben. Maar ik wou die blog ook wetenschappelijk onderbouwen. Ik merk dat veel van mijn lezers daar naar vragen en dat er enorm veel interesse is om te weten wat we eten. Dankzij de allround opleiding Voedingstherapie heb ik nu het vertrouwen om mijn kookkunsten en wetenschappelijk onderbouwd advies met de wereld te delen. Daar word ik blij van en ik hoop dat ik er ook heel veel mensen echt mee verder kan helpen." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Wanneer je afstudeert van een cursus uit het subthema Gezonde Voeding, heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen als voedingsadviseur. Je kan een specifieke richting kiezen, zoals sportvoeding of kindervoeding, of eerder iets algemeens. Jij kiest waar jouw interesses liggen en begint aan het avontuur. Wij geven je alle kennis en tools zodat jij je kan voeden met kennis.

niceToKnowHeader

  • Appels geven meer energie dan koffie. Dat komt door het hoge gehalte van koolhydraten, vezels, mineralen en vitamine C.
  • Avocado's worden officieel gezien als fruit.
  • Rauwe oesters leven hoogstwaarschijnlijk nog wanneer je ze opeet. Dat komt omdat ze heel snel slecht worden en vanaf dat ze sterven zijn ze al bijna niet meer eetbaar.
  • Honing, suiker, zout en rauwe rijst blijven altijd goed.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0