Creativiteit /Doe het zelf

Doe het zelf

Ben jij een handige harry of wil je leren hoe je zelf allerlei creatieve dingen kan knutselen? Kies dan voor een van deze cursussen. Je gaat meteen zelf aan de slag en onze docenten leren je stap voor stap de juiste technieken.

de creatiefste hobby

voor handige harry's

ook voor beginners

handige technieken

stap voor stap uitgelegd

leuk voor thuis

thuis of in kleine groepjes

praktijkgerichte workshops

les van ervaren docenten

leuke en creatieve lessen

allCoursesWithinSubtheme Doe het zelf

Modeontwerper, cpProfessionWithFuture

Leer een idee op papier zetten en uitwerken tot een prachtig kledingstuk.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Ontwerper Kinderkledij, cpProfessionWithFuture

Praktijkgericht studeren, maar vanuit huis? Volg onze thuisstudie Ontwerper Kinderkledij.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Ambachtelijke en lokaal geproduceerde spullen verkopen steeds beter. Als je beslist om van je hobby je beroep te maken, is er dus zeker een markt om een succesvolle verkoop op gang te trekken. Er zijn ook altijd andere creatievelingen die een workshop willen volgen bij jou.

Als pottenbakker en keramiekschilder merk ik een toenemende interesse in mijn werk. Ik geef bezoekers aan mijn atelier telkens met plezier een woordje uitleg over het creatieproces en de gebruikte materialen. Heel wat klanten tonen tonen bovendien interesse om zelf aan de slag te gaan met klei. Workshops geef ik niet, maar er is dus duidelijk interesse! - employerSpeaks

doe het zelf

trendsCapitalized

Steeds meer mensen kopen lokaal en bewust, en ze zijn bereid om daar een heel aantal euro’s meer voor neer te tellen. Zelfgemaakte juwelen bijvoorbeeld zijn hipper dan hip, uniek én helemaal op jouw maat. Hetzelfde geldt voor interieurdecoratie. We laten de ketens alsmaar vaker links liggen en shoppen om de hoek. Daar kunnen we makkelijker achterhalen hoe producten geproduceerd worden, waar de grondstoffen vandaan komen en wie eraan gewerkt heeft.

Doe het zelf, hundredPercentOfTheTime

Het vaak artisanale aspect van homemade spullen staat al lang niet meer in schril contrast met online verkoop. Via websites als Etsy vind je producenten van over de hele wereld terug die hun originele creaties tentoonstellen en te koop aanbieden. Zo bereiken ze een breder doelpubliek en geven ze hun verkoop een boost.

Ik volgde twee jaar geleden de thuisstudie kinderkledij ontwerpen. Op mijn eigen tempo en met de feedback van de fantastische docent kreeg ik de technieken in de vingers en timmerde ik aan mijn eigen kledinglijn. Ondertussen heb ik een kleine webshop geopend en heb ik al een mooi klantenbestand opgebouwd. Volgend jaar hoop ik uit te breiden en personeel aan te nemen. Wie weet open ik wel een eigen winkel! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze DIY-cursussen worden steeds populairder; de motivatie om zelf dingen te creëren is groot! De meeste cursisten zien het als een leuke hobby die ze thuis kunnen verderzetten. Toch zien we ook een groeiend aandeel mensen die er de kost mee willen verdienen en er hun beroep van willen maken. Dat is zeker mogelijk!

niceToKnowHeader

  • Wie iets koopt bij een doe-het-zelver weet aan wie hij/zij geld uitgeeft. Je zal geen geld pompen in de grote multinationals, maar je steunt eerlijke, harde werkers.
  • Elk stuk dat je koopt, is uniek. Geen grote fabrieken die massaproductie afleveren!
  • Je kan bij elk stuk meer uitleg krijgen van de maker zelf. Je koopt spullen met een verhaal.
  • Op zoek naar iets dat gemaakt is om lang mee te gaan? Dan zoek je best niet in de grote ketens. Lokale producenten maken spullen van oerdegelijk materiaal en bieden vaak zelfs gratis hersteldiensten aan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0