Evenwichtig Leven /Oosterse levenswijzen

Oosterse levenswijzen

Ben jij gefascineerd door het Oosten? Wil je graag een bepaalde Oosterse massagetechniek of therapie leren toepassen? Sta je te springen om een nieuwe wereld te ontdekken of je bestaande kennis uit te breiden? Dan hebben wij de cursussen die jou verder zullen helpen. Kijk in ons aanbod Oosterse levenswijzen en volg de praktijkgerichte opleiding die bij jou past!

essentieel voor elke masseur

up-to-date cursusmateriaal

praktijkgerichte opleiding

geen voorkennis vereist

duidelijk uitgelegd

begeleiding van professionals

alles over oosterse massages

snel een nieuwe techniek leren

op maat gemaakte cursussen

voor beginners en gevorderden

allCoursesWithinSubtheme Oosterse levenswijzen

Ayurvedisch Therapeut, cpProfessionWithFuture

Praktijkgerichte lessen van ervaren therapeuten. Ook bij jou in de buurt!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage, cpProfessionWithFuture

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Chinese Massage Training, cpProfessionWithFuture

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Chinese Massage Training!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Chinese Voedingsleer, leer op een praktijkgerichte manier van een expert

Kom mee proeven en ondervind zelf de voordelen van deze gezonde levensstijl.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Japanse Gezichtsmassage, cpProfessionWithFuture

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Klankschaalmassage, cpProfessionWithFuture

Ga aan de slag met verschillende soorten klankschalen en geef ontspannende massages.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Kruidenstempelmassage, cpProfessionWithFuture

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Als expert in oosterse levenswijzen ga je aan de slag als masseur, ayurvedisch therapeut of voedingsdeskundige, afhankelijk van jouw voorkeur en expertise.

In massagesalon nemen we regelmatig nieuwe masseurs. Daarbij proberen we om een gevarieerd aanbod te voorzien. Hoe meer soorten massage onze masseurs onder de knie hebben, hoe beter. We nemen vaak iemand aan die een opleiding in avond- of afstandsonderwijs gevolgd heeft. Dan kunnen we zeker zijn dat ze mee zijn met de populairste trends en genoeg praktische kennis hebben. - employerSpeaks

Oosterse levenswijzen

trendsCapitalized

In de Westerse gezondheidszorg ontwikkelt zich een nieuw fenomeen: virtueel bezoek aan een arts. In plaats van fysiek naar de dokter te gaan, spreek je met je dokter via videochat. Zo kunnen patiënten tijd en geld besparen. We voorspellen dat slimme, vooruitstrevende acupuncturisten en Chinese geneesheren gelijkaardige virtuele bezoeken zullen aanbieden. Maar in plaats van je mond te openen en A te zeggen, hoef je alleen maar je tong uit te steken zodat de Chinese medicijnexpert een diagnose kan stellen. Tongdiagnose is minstens 2400 jaar oud. Interessant genoeg wordt aangenomen dat het zich in eerste instantie heeft ontwikkeld, gedeeltelijk, zodat de dokter minimaal contact met de patiënt zou hebben. Waarom? Omdat tijdens de komst van de tongdiagnose, zeer besmettelijke ziekten een grote bedreiging vormden. Daarom vemeden artsen in direct contact te komen met hun patiënten voor een diagnose.

Oosterse levenswijzen, hundredPercentOfTheTime

Wellness binnen bedrijven is aan populariteit aan het winnen. Terwijl welzijn vroeger een individuele aangelegenheid was, beseffen bedrijven steeds meer dat ze verantwoordelijk zijn voor de mentale en fysieke gezondheid van hun werknemers. Er is een stijging van het aantal boekingen van bedrijfsfitnesslessen, en wellnessruimtes en -behandelingen zijn niet meer exclusief in de modernste hoofdkwartieren te vinden.

Ik volgde de cursussen Chinese voedingsleer, Japanse gezichtsmassage en Ayurvedisch therapeut. Dankzij die opleidingen weet ik nu heel wat over de oosterse manieren van leven en hoe ik hun methodes kan gebruiken om in onze maatschappij klanten te helpen tot rust komen. Omdat de cursussen zo praktijkgericht zijn, kon ik meteen aan de slag gaan. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een cursus uit het thema Oosterse levenswijzen is zowel voor liefhebbers als voor professionelen een uitstekende keuze. Je leert alles over hoe je verschillende massagetechnieken gebruikt of ayurvedische therapie toepast op klanten. Daarnaast leer je hoe je jouw nieuwe skills gebruikt om als professional aan de slag te gaan.

niceToKnowHeader

  • Er zijn ongeveer 350 acupunctuurpunten verspreid over het hele lichaam, elk met zijn eigen functie. Wanneer het succesvol wordt toegepast, kan acupunctuur aandoeningen zoals depressie, hoge bloeddruk en misselijkheid verhelpen.
  • Een van de ingrediënten die vaak gebruikt worden in de traditionele Chinese geneeskunde, is honing. Het helpt bacteriën te bestrijden en werkt positief in op de spijsvertering. Je kan het zelfs op wonden smeren om het bloed tegen te houden en infecties te vermijden.
  • Een andere voedingsmiddel dat wonderen doet volgens de Chinese geneeskunde, zijn mandarijnen. Ze zouden enorm goed zijn om het maagzuur te balanceren, om het risico op kanker te verminderen en nog meer!
  • Een klassieker in de oosterse voeding is uiteraard thee. En terecht! Thee helpt het lichaam in balans te brengen, het werkt ontgiftend en geeft een boost aan je immuunsysteem. Verschillende thees hebben verschillende doelen, zoek dus best eerst even op welke thee jij het beste drinkt.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0