Gezonde Voeding /Alternatieve voeding

Alternatieve voeding

Gezond eten heeft enorm veel voordelen. Je voelt je beter, hebt meer energie, ziet er stralend uit en wordt minder vaak ziek. Maar het is vaak moeilijk om uit te zoeken welke voeding nu juist bij jou past. In de cursussen van het subthema Alternatieve voeding leer jij alles over voeding en de effecten ervan op het lichaam.

Ontdek wat ons lichaam echt nodig heeft qua voedingsstoffen en verdiep je in verschillende levensstijlen zoals het vegetarisme, veganisme, de Chinese voedingsleer, natuurvoeding en meer!

praktijkgericht

lekkere & gezonde recepten

online begeleiding

boordevol tips & tricks

alles over gezonde voeding

voor de echte foodies

persoonlijke begeleiding

klaar en duidelijk uitgelegd

alternatieve voeding 101

perfect voor een snelle start


allCoursesWithinSubtheme Alternatieve voeding

Alternatief Voedingsdeskundige, cpProfessionWithFuture

Met onze thuisstudie Alternatief Voedingsdeskundige leer jij snel de kneepjes van het vak.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Chinese Voedingsleer, maak van je cliënten gezondere mensen

Volg de cursus Chinese Voedingsleer en ervaar onze leerzame praktijklessen.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Dieetkok Gluten- Lactosevrij, cpProfessionWithFuture

Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Herborist, cpProfessionWithFuture

Ontdek alles over kruiden en ga meteen aan de slag als herborist.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Intermittent Fasting, kraak de voedingscode van je klanten

Volg de basisopleiding Intermittent Fasting en help klanten aan een gezonde levensstijl.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Natural Farming, cpProfessionWithFuture

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Naturopaat, cpProfessionWithFuture

Dé beste opleiding in Vlaanderen om aan de slag te gaan als naturopaat!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Natuurvoeding, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Natuurvoeding en ontdek de kracht van de natuur.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Voedings- en Kruidenspecialist, help je cliënten hun goede voornemens waar te maken

Dé beste opleiding in Vlaanderen om te starten als voedings- en kruidenspecialist!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Voeding is voor iedereen anders. Sommige mensen kunnen geen gluten of lactose tolereren. Anderen kiezen ervoor om geen vlees, vis of eieren te eten. Deze opleidingen leren je mensen met allerlei verschillende soorten voorkeuren en diëten te begeleiden met hun voeding. Wanneer je jouw opleiding voltooid hebt, ga je aan de slag als zelfstandige voedingsconsulent, als voedingscoach of als medewerker in een fitnesscentrum of natuurwinkel.

We zijn voor ons gezondheidscentrum vaak op zoek naar ervaren voedingsdeskundigen die op maat gemaakt advies kunnen geven. Het is niet altijd even gemakkelijk om voedingsdeskundigen te vinden die een brede kennis hebben over alternatieve voeding. Wanneer iemand solliciteert en een diploma van jullie school kan voorleggen, dan weten we dat die de nodige kennis en ervaring heeft. - employerSpeaks

Alternatieve voeding

trendsCapitalized

Steeds minder mensen eten vlees in onze Westerse maatschappij. Dit is een trend die al bezig is sinds het begin van deze eeuw en het lijkt er niet op dat hij gaat veranderen. Zo eten ook meer en meer mensen een paar dagen per week bewust geen vlees. Dat noemt men flexitariërs en het wordt geschat dat ongeveer 16% van de Vlamingen flexitariër is.

Alternatieve voeding, hundredPercentOfTheTime

Kweekvlees - vlees dat in een labo gekweekt wordt - is niet meer iets van de toekomst. Wetenschappers zijn druk bezig met het produceren van vlees aan de hand van stamcellen van dieren. Kweekvlees is dus echt vlees, geen plantaardige vervanger. Alleen hoeft er geen dier geslacht te worden. Het zou een oplossing zijn voor veel globale problemen, zoals overbevolking en milieuvervuiling.

Ik volgde de cursussen Alternatief voedingsdeskundige en Natuurvoeding. Die zijn enorm boeiend en niet te moeilijk. De docenten hielpen me ook snel verder toen ik een paar vraagjes had. Nu ben ik al een tijdje aan de slag als voedingsdeskundige, maar ik grijp nog altijd soms terug naar de twee cursussen om iets na te kijken! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De cursussen rond het thema Alternatieve Voeding zijn perfect voor iedereen die meer te weten wilt komen over verschillende voedingsstoffen, de effecten ervan op het lichaam en hoe je die kennis kan gebruiken om bijvoorbeeld de juist voeding te eten wanneer je een intolerantie hebt. De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, je hebt geen voorkennis nodig. De docenten zijn enorm behulpzaam en zorgen ervoor dat elke student kan volgen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen gelukkig is!

niceToKnowHeader

  • Koolhydraten en vetten maken je niet per se dik. Een gebalanceerd dieet van vetten, koolhydraten en andere voedingsstoffen kan er zelfs voor zorgen dat je afvalt.
  • Een grote dikmaker daarentegen zijn drankjes met toegevoegde suiker. Doordat ze vloeibaar zijn, kunnen onze hersenen niet registreren hoeveel calorieën je binnenkrijgt.
  • Je kan verslaafd geraken aan junk food. Wetenschappers die zich bezighouden met voeding kunnen voedsel produceren dat ervoor zorgt dat ons brein overspoeld wordt door dopamine - het gelukshormoon.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0