Nieuws

Sugarwax

Sugar, sugar… You’ve got me wanting you!

Als Cleopatra het al gebruikte, wie zijn wij dan om haar tegen te spreken? Sugar wax is een eeuwenoude epilatietechniek die is ontstaan in het Midden-Oosten. Het recept bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten: water, suiker, honing en citroen. De laatste jaren heeft deze manier van epileren een grote opmars gemaakt en steeds meer schoonheidsinstituten hebben er hun aanbod mee uitgebreid.

De ouch!-factor

Sugar wax wordt vaak verkozen boven andere ontharingsmethodes, omdat het verschillende voordelen biedt. Echte suikerhars is een volledig natuurlijk product: er zijn geen chemische additieven die je huid kunnen schaden. Bovendien is het zeer zacht voor je huid. Fans van deze techniek weten dat het risico op roodheid en irritatie heel beperkt is… een echte aanrader voor gevoelige huidjes.
Lees meer

Sugarwaxing

Veel vrouwen vinden de ervaring ook minder pijnlijk, omdat de haren geëpileerd worden met de groeirichting mee. Je kan er haartjes vanaf 1,5 mm mee verwijderen. In tegenstelling tot klassiek hars kan je restjes makkelijk verwijderen met water, wat minder stresserend is voor de huid. Met deze wax blijft je huid gegarandeerd drie weken lang mooi glad.

Home-made

Sugar wax kan je heel eenvoudig zelf thuis maken. Ben je niet zo avontuurlijk? Je kan het uiteraard ook kopen in beautywinkels of bij jouw schoonheidsspecialiste.
Neem 15 cl water en 50 gram suiker. Verwarm dit zachtjes in een pot tot het mengsel goudgeel begint te kleuren. Voeg dan het sap van een halve citroen toe en een eetlepel honing. Roer gedurende 5 à 8 minuten en laat de temperatuur niet hoger gaan dan 37°C. Je kan dit controleren met een kookthermometer. Wanneer alles goed vermengd is, spreid je de wax uit op een werkblad en laat je het even afkoelen.

Lees meer

shutterstock_192151103

Neem een stukje, maak er een bolletje van en breng het – tegen de haargroeirichting in – aan op de lichaamszone die je wenst te ontharen. Trek het er nu in één ruk weer af met de haargroeirichting mee. Wanneer je klaar bent, spoel je even na met water en kan je een voedende crème aanbrengen. Heb je nog wat overschot? De suikerwax blijft nog twee maanden goed in de koelkast. Je kan het voor een volgend gebruik kort opwarmen in de microgolfoven.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwe technieken op het gebied van ontharing en waxing? Vragen jouw klanten ernaar en wil jij deze techniek op hen leren toepassen? Schrijf je dan in voor de cursus Sugar waxing van De Schoonheidsschool!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Sugar Waxing 12/11/2017 Gent 10u00 – 16u00
Sugar Waxing 06/01/2018 Antwerpen 10u00 – 16u00
Sugar Waxing 25/02/2018 Hasselt 10u00 – 16u00
Sugar Waxing 14/04/2018 Antwerpen 10u00 – 16u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!