Nieuws

Shutterstock 1138662102

Tips voor een frisse adem

In Amerika vieren ze op 6 augustus “National Fresh Breath Day”. Omdat wij het bij De Schoonheidsschool geen slecht idee vinden om een speciale dag te wijden aan een frisse adem, doen wij vandaag lekker mee. Hieronder vind je tips tegen een stinkende adem. Want je wil echt niet dat je collega’s kunnen ruiken dat jij gisteren look hebt gegeten.

1. Poets je tong
Naast je tanden, neem je ook best je tong even onder handen. Twee keer per dag, met een speciale tongschraper.

2. Kies voor suikervrije kauwgum.
Het klinkt misschien verrassend, maar speeksel is de beste remedie tegen een slechte adem. Een droge mond kan al snel onaangename geurtjes opwekken. Dat verklaart meteen waarom je adem in de ochtend niet altijd even fris ruikt! Suikervrije kauwgum stimuleert de speekselaanmaak.

3. Gebruik kaneel
Yep, munt camoufleert enkel een slechte adem, maar lost daarmee verder niets op. En laat dat nu net de sterkte zijn van kaneel. Het kruid bevat “geurbestrijdende” stoffen, toppertje!

4. Drink voldoende
Zoals hierboven reeds vermeld, is een droge mond niet bepaald bevorderend voor de frisse adem. Drink daarom voldoende water. Thee kan ook goed helpen omdat het kruiden bevat die bacterieën bestrijden.

5. Let op je dieet
Diëten staat ervoor bekend een slechte invloed te hebben of je adem. Je kan best toch een paar koolhydraten in je dieet opnemen. Ook koffie, alcohol en natuurlijk ui of knoflook helpen je niet verder.

6. Kies het juiste mondwater
Antibacteriële mondwaters bestrijden inderdaad infecties, maar zijn niet meteen gunstig voor je adem. Kies daarom voor een speciale variant die specifiek geurtjes gaat bestrijden.