Nieuws

Headerswimsuit

Vind de perfecte badmode voor jouw lichaam!

De zomer is bij velen onder ons het favoriete seizoen bij uitstek. Lange dagen op een zonovergoten strand, feestjes aan het koele zwembad of gewoon lekker lui in je comfortabele tuinzetel … Het is allemaal heerlijk ontspannend. We grijpen deze kansen ook graag om even aan ons kleurtje werken en daarvoor hebben we geschikte kledij nodig. Wanneer je door magazines bladert, zie je waarschijnlijk vaak badpakken en bikini’s die je helemaal hip vindt. Wanneer je die dan ook effectief uitprobeert, is het voor vele dames vaak een reality check en doet het helemaal niets voor je lichaam. Hiermee willen we je graag helpen.

Je moet eerst beseffen dat iedereen een andere lichaamsvorm heeft. Een specifieke stijl kan prachtig zijn op het ene lichaam en helemaal verkeerd op het andere. Gelukkig is er tegenwoordig zodanig veel keuze, dat elke vrouw haar gading vindt. De zoektocht naar het perfecte badpak of de ideale bikini kan soms wel een werk van lange adem zijn. Om je deze taak wat makkelijker te maken, geven wij je alvast enkele tips die je kan meenemen naar het pashokje.

Grote buste

Je hebt nood aan voldoende steun. Kies voor stukken met beugels en/of voorgevormde cups. Probeer ruches en veel versiering te vermijden als je de focus niet op je boezem wil leggen.

 • Kies voor een bovenstuk met brede bandjes. Hoe breder ze zijn, hoe meer steun je krijgt.
 • Ga specifiek op zoek naar badpakken en bikini’s waar de bh-maat op aangegeven staat. Zo vind je makkelijker wat je zoekt.
shutterstock_142591207

Kleine buste

Jij hebt veel minder steun nodig. Je kan dus opteren voor stijlen die minder bedekken of die veel (volumineuze) versiering bevatten. Op deze manier ga je je borsten optisch vergroten.

 • Driehoekige bikinitopjes geven de illusie van rondingen. Een leuke print geeft hetzelfde effect.
 • Je kan ook kiezen voor een echt beha-topje met gevulde cups en padding binnenin, opnieuw om je borsten groter te doen lijken. Voor jou is een haltertopje ook een mooie optie.
 • Jij bent een van de happy few die een bandeau kan rocken.
shutterstock_157871180

Peervorm

Jij hebt ronde, brede heupen en smalle schouders. De sleutel tot jouw perfecte badpak is je verhoudingen in balans te krijgen en ervoor te zorgen dat je onderlichaam genoeg bedekt is.

 • Vermijd boxershortjes of broekjes met een brede band. De extra stof zal enkel meer aandacht trekken.
 • Een lage neklijn of opvallend topje leidt het oog naar boven. Een halternek is hierbij ideaal.
 • Een hoog uitgesneden broekje verlengt de benen. Eentje met bv. strikjes op de zijkant zal je heupen breder doen lijken, wat je in dit geval niet wil.
peervorm
Atletische bouw

Jij bent rechttoe rechtaan en hebt minder rondingen. Daarom is het voor jou belangrijk om je beste eigenschappen volledig tot uiting te laten komen. Door bikini’s te dragen die minder verhullen, ga je je rondingen accentueren.

 • Kies voor boven- en onderstukjes met luide prints, ruches, kraaltjes, strikjes … om volume en ronde vormen te creëren. Zo ga je je vrouwelijke flair uitspelen en iedereen intrigeren.
 • Jij kan ook helemaal gaan voor een badpak met leuke cut-outs op de taille.
 • Hoe kleiner het broekje, hoe voller je achterwerk eruit komt.
 • Broekjes met strikken of touwtjes aan de zijkant zijn perfect voor jou.
shutterstock_277024184
Buikje

Is jouw figuurtype de appelvorm? Heb je wat extra gewicht? Dan kan je je buikje verbergen of je taille slanker doen lijken. Wat je ook verkiest, er zijn een heleboel opties in één of twee stukken om je middel te verzachten.

 • Geplooide stof wordt je nieuwe beste vriend. Hiermee ga je je vormen beter definiëren.
 • Tankini’s (geshaped of los) en corrigerende badpakken zijn de perfecte oplossing om je buik te doen verdwijnen.
 • Houd je van retro-looks? Dan zijn broekjes met een hoge taille voor jou gewoon ideaal.
shutterstock_142334038

Heb jij een passion for fashion? Ben je gebeten door stijl en wil je leren hoe je iemand perfect kleedt volgens hun lichaamstype? Schrijf je dan nu in voor onze opleiding Allround Kleur-, stijl- en imagoconsulent!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent 07/10/2017 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!