DE VISIE VAN DE SCHOONHEIDSSCHOOL


Anno 2017 is De Schoonheidsschool vzw met enkele tienduizenden studenten per jaar één van de meest toonaangevende beautyscholen in de Benelux en zelfs in Europa. Dit is geen toeval. De Schoonheidsschool werd twaalf jaar geleden opgericht met een eigenzinnige visie op de opleidingswereld. Ons redactieteam zoekt Jo Vandevelde en Pascal Demets, opleidingsconsulenten bij de school, op en stelt hen enkele ‘prangende’ vragen…

Jo Vandevelde: “Onze missie? Onze studenten de kortste weg naar een job aanbieden, of hen met behulp van onze opleidingen een volgende stap in hun carrière doen zetten. Onze opleidingen zijn zó samengesteld dat ze, na het succesvol afleggen van het examen, rechtstreeks toegang geven tot het beroep dat de student voor ogen heeft. Bij ons studeer je dus niet ‘zomaar’, je investeert echt in je toekomst. Ongeveer de helft van onze afgestudeerden gaat aan de slag als werknemer, de rest start als zelfstandige.”

Met onze twaalf jaar ervaring is het aanbod van De Schoonheidsschool dan ook heel uitgekiend. We weten wat werkt en wat niet. Dat resulteert in zo’n 250 cursussen, volledig afgestemd op de arbeidsmarkt.”

Pascal Demets: “We zullen niet snel op onze lauweren rusten. Elk jaar komen er enkele tientallen cursussen bij. We gaan daarbij op zoek naar die specifieke opleidingen die rechtstreeks toegang geven tot een beroep, of een extra bekwaamheid en expertise toevoegen aan het cv van een ambitieuze student. 83% van onze afgestudeerde studenten is binnen de 6 maanden aan de slag! Dat is bij mijn weten een record.”

De lesgevers spelen daarin een cruciale rol. De cijfers ogen indrukwekkend; enkele honderden docenten zijn aan het werk in De Schoonheidsschool. Jo Vandevelde: “De selectie van onze docenten is zeer streng. Daar zijn vier à vijf mensen de klok rond mee bezig. We willen namelijk niet alleen de besten in hun vak, ze moeten ook met plezier hun kennis overbrengen.”

schoonheidsschool

schoonheidsschool

Pascal Demets en Jo Vandevelde, opleidingsconsulenten

“We weten wat werkt en wat niet. Dat resulteert in zo’n 250 cursussen, volledig afgestemd op de arbeidsmarkt”

Jo Vandevelde, opleidingsconsulent

LESLOCATIES MET EEN VERHAAL

Wat ook opvalt, zijn de mooie gebouwen waarin de lessen plaatsvinden. Grote, statige panden met veel ruimte en lichtinval…

Pascal Demets: “Hygiëne en een goede inrichting zijn in onze school cruciaal. Maar elk gebouw heeft zo zijn eigen geschiedenis. Zo werd er in Hasselt gekozen voor een ruime villa aan de rand van het water, waarbij de kamers als lesruimtes werden ingericht. In Gent volgen de studenten zelfs les in een kasteel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1883. De parktuin errond is een oase van rust.”

Maar de Antwerpse campus herbergt zonder twijfel de grootste geheimen. Jo Vandevelde: “Het gaat om een oud bankgebouw, met heel veel verborgen hoeken en ruimtes. We hebben alles intact gelaten, compleet met kluizenzaal en al. Het werkt bijzonder motiverend om in zo’n indrukwekkend gebouw les te volgen.”

Wat met de concurrentie? Jo Vandevelde (lacht): “Ach ja, hoge bomen vangen veel wind zeker? Als je succesvol bent, steekt dat. We zijn waarschijnlijk al vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Als je natuurlijk al zo lang en met zoveel mensen aan een project werkt, mag dat ook niet verbazen.”
interieur schoonheidsschool

“Het werkt bijzonder motiverend om in zo’n indrukwekkend gebouw als de Antwerpse campus les te volgen”

Pascal Demets, opleidingsconsulent

WERKEN BIJ DE SCHOONHEIDSSCHOOL?

Iedereen die in Vlaanderen in de beautysector actief is, beschouwt De Schoonheidsschool als dé referentie. We stellen dan ook een logische laatste vraag: zijn er openstaande vacatures?

Pascal Demets: “Haha, ben je geïnteresseerd? Dat kan natuurlijk. Om onze groei te bestendigen zijn we permanent op zoek naar nieuwe docenten om het bestaande korps te versterken. Ook op onze campussen kan je je aanbieden als IT-specialist, copywriter, of opleidingsconsulent. Je moet wel weten waar je aan begint. Het enthousiasme is groot, maar de werklust is dat ook. Je mag er zeker niet vies van zijn om de handen uit de mouwen te steken. En als we succesvol zijn, vieren we dat ook samen.”

Tot snel op De Schoonheidsschool!

carrière job schoonheidsschool