Nieuws

Shutterstock 159529073

Volg onze nieuwe opleiding kinderpsychologie

Kan jij van nature goed met kinderen omgaan en wil jij anderen hierin graag helpen? Of heb jij zelf kinderen en ervaar je moeilijkheden bij de opvoeding? Wil je graag leren hoe je hiermee omgaat en de juiste ondersteuning biedt? Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost en kies voor onze opleiding Kinderpsychologie.

Een consulent in de Kinderpsychologie kan ouders, begeleiders en leerkrachten helpen het gedrag en de ontwikkeling van kinderen te begrijpen en te analyseren. Je ziet tijdig de eerste kenmerken van bepaalde moeilijkheden tijdens de ontwikkeling van kinderen. Het is essentieel om hier op een adequate manier op te reageren en te handelen.

shutterstock_174172571

Door de juiste band op te bouwen met het kind kan je een grote rol spelen in de ontwikkeling. Door jouw kennis kan jij samen met het kind en de ouders op zoek gaan naar de juiste weg om tot een oplossing te komen.

Uitgebreide kennis van de algemene ontwikkeling van een kind helpt je om te begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt. Deze kennis gebruik je om kinderen ondersteuning te geven. Je herkent tijdig symptomen van mogelijke problemen en kan hierdoor gedrag sturen en de juiste (professionele) hulp inroepen. En natuurlijk weet jij hoe je met kinderen om moet gaan om ze terug beter te laten voelen.

shutterstock_128900921

Om te leren hoe jij advies op maat geeft, heb je uiteraard de geschikte kennis en vaardigheden nodig. Welke rol spelen de ouders binnen de ontwikkeling? Welke invloed oefenen ze uit op het kind? Welke specifieke opvoedingsmoeilijkheden kun je aantreffen en hoe los je deze op? Hoe ga je om met bijvoorbeeld autisme?

Wat moet je doen als een kind niet goed wil eten? En wat zijn de algemene kinderangsten en hoe ga je hiermee om? De aangewezen manier om dat te leren is de opleiding Kinderpsychologie van de Schoonheidsschool. Bekijk hieronder onze startdata en schrijf je in!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kinderpsychologie 31/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kinderpsychologie 16/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kinderpsychologie 17/05/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!