Cursus kapper

Praktische info
  • Lesgeld: 389.00 euro
  • Duur: 6-9 mnd
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Opleidingscheques:
  • KMO-portefeuille: Nee

Schrijf je in

cursus kapper kapster opleiding kappersschool

Erkend diploma kapper

Ben je handig in het knippen, stylen en kleuren? Zie je welke snit en tint iemand goed zal staan? Kan je snel de persoonlijkheid van iemand doorgronden? Ben je creatief en hou je ervan mensen een mooi kapsel te bezorgen? Wil je starten als kapper of kapster in hoofd- of bijberoep, maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s? Kies dan nu voor de unieke opleiding kapper-kapster van de Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van kapper snel in de vingers wil krijgen.

Erkend beroep

Het beroep van kapper is in België beschermd. Dit wil zeggen dat je een officieel attest nodig hebt om dit beroep te mogen uitoefenen. Volgde je een andere studierichting of wil je snel aan de slag kunnen? De Schoonheidsschool biedt je de ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat je op een professionele en snelle manier je officiële diploma’s in handen krijgt.

Professionele opleiding

Tijdens deze lessen maak je kennis met alle technieken die je als kapper moet beheersen. Je start met enkele basisvaardigheden zoals het werkterrein van de kapper, het wassen en verzorgen van haren. Daarnaast kom je ook te weten welk kapsel past bij welke gelaatsvorm. Zo geef jij jouw klanten professioneel advies! Daarna worden de verschillende basissnitten stap voor stap behandeld. Ook de meest gebruikte omvormingstechnieken, zoals brushen, watergolf en permanent, komen uitgebreid aan bod. Je maakt ook kennis met de basiskleurtechnieken.

Ook specialisatietechnieken komen in deze praktijkgerichte cursus ruim aan bod. Snitten voor dames en heren, pony’s, permanenten en ontkrullen, beitsen, kleuren,ontkleuren, neutraliseren en lokken- en balayagetechnieken… Het wordt allemaal gedetailleerd behandeld. Geen enkele techniek zal jou nog vreemd in de oren klinken!

Voor wie is deze opleiding kapper bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding kapper is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma binnen één schooljaar (6 tot 8 maanden). Dit betekent een spoedcursus van 6 intensieve maanden waarin je vier uur les per week krijgt op onze school.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van ervaren zelfstandige kappers die deze technieken al jarenlang toepassen. Zij zullen graag hun opgedane kennis met je delen. Ze weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kapper / kapster kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele kapperswereld. Deze cursus kapper is voor iedereen toegankelijk.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende getuigschrift via de post naar huis gestuurd. Alle diploma’s voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts GKAPPER-prijs. Volg je de lessen aan de campus Hasselt? Dan geniet je een bijkomende korting van 10% op je inschrijvingsgeld. Je betaalt dan maar “>leslokalen en enkele praktijkmaterialen. Voor sommige opleidingsonderdelen heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit kan je aankopen via de studentenwinkel. Zonder materiaal kan je niet deelnemen aan de praktijklessen. Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen. Je kan gebruik maken van de opleidingscheques en de ondernemersportefeuille, vermits onze school erkend is door de Vlaamse Gemeenschap. Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding.

Extra informatie
Cursusinhoud
Verloop van de lessen
Studietraject
Praktijkmaterialen
Zo schrijf je je in

Hieronder kan je de startdata op onze verschillende campussen terugvinden. Je kan jezelf inschrijven door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Je kan ook de inschrijvingsdocumenten toegestuurd krijgen via de post. Je bent pas ingeschreven voor een opleiding wanneer ook het inschrijvingsgeld is betaald op rekening Fortis 001-5361411-06 (IBAN BE 85001536141106 en BIC-code GEBABEBB). Je zet in de mededeling van je betaling “de naam van de student + naam van opleiding + startdatum + campus”.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kapper 14/11/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Kapper 04/02/2018 Gent 10u00 – 13u00
Kapper 03/03/2018 Antwerpen 16u00 – 19u00
Kapper 03/03/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Kapper 06/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kapper 10/04/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kapper 03/05/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Inschrijven Proefles FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Kenny M. (Arendonk, België)

Ik ben elektricien en koeltechnieker en had het bijkomende vestigingsattest nodig om mijn activiteiten verder te kunnen uitbreiden. Omdat ik overdag voltijds werk was een thuiscursus ideaal. Hoewel het voor mij al meer dan 18 geleden is dat ik nog naar school ben geweest was het toch zeer haalbaar. Het examen is zeker doenbaar met de juiste boeken en begeleiding.

Hans S. (Westende)

Tijdens mijn middelbaar ben ik op leercontract gegaan en heb ik 17 jaar voor dezelfde aannemer gewerkt. Omdat hij op pensioen ging, wilde ik de zaak overnemen. Samen hebben we de gemakkelijkste manier gevonden om dit te doen: een thuiscursus. Omdat je zelf beslist wanneer je de leerstof verwerkt, leer je de theorie op je eigen tempo. Nu ik geslaagd ben, kan ik een goed draaiende zaak overnemen.

Romy S. (Tongeren)

Ik heb samen met mijn man een BVBA. Dankzij deze thuiscursus kunnen we onze zaak verder uitbreiden zonder dat we ons zorgen hoeven te maken of we bepaalde werken mogen aannemen.

Johan F. (Kortrijk)

Ik had alle kennis al uit het boek, maar toch handig om me voor te bereiden op het examen. Ik wou zeker zijn dat ik er van de eerste keer door was en heb op aanraden van het ondernemingsloket gekozen voor de opleiding van CVA.

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool