Opleiding kapper

Erkend diploma kapper

Ben je handig in het knippen, stylen en kleuren? Zie je welke snit en tint iemand goed zal staan? Kan je snel de persoonlijkheid van iemand doorgronden? Ben je creatief en hou je ervan mensen een mooi kapsel te bezorgen? Wil je starten als kapper of kapster in hoofd- of bijberoep, maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s? Kies dan nu voor de unieke opleiding kapper-kapster van de Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van kapper snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst!

Het beroep van kapper is in België beschermd. Dit wil zeggen dat je een officieel diploma nodig hebt om dit beroep te mogen uitoefenen. Volgde je een andere studierichting of wil je snel aan de slag kunnen? De Schoonheidsschool biedt jou de ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat je op een professionele en snelle manier je officiële diploma’s in handen krijgt.

Professionele opleiding

Het beroep van kapper is in België beschermd. Dit wil zeggen dat je een officieel diploma nodig hebt om dit beroep te mogen uitoefenen. Volgde je een andere studierichting of wil je snel aan de slag kunnen? De Schoonheidsschool biedt jou de ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat je op een professionele en snelle manier je officiële diploma’s in handen krijgt.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studietraject
Praktijkmaterialen
Startdata
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding aannemer. Wanneer je klaar bent met jouw studie, maak je een afspraak met de examencommissie economie en middenstand. Via deze examencommissie behaal je het erkende vestigingsattest dat je toelaat om als aannemer te starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep, mits je ook jouw attest bedrijfsbeheer op zak hebt. Maandelijks worden er meerdere examens georganiseerd. Via onze thuiscursussen bereiden we je perfect voor op dit examen. Bovendien geldt voor deze opleid de examengarantie!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus aannemer is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je nadien het erkende diploma aannemer via de post naar huis gestuurd. Alle diploma’s voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding aannemer bedraagt slechts TAANNEM-prijs euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus aannemer door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. De betaling van het inschrijvingsgeld (TAANNEM-prijs euro) doe je op rekening 001-5806085-32 of via de online betalingsmodule. Je zet in de mededeling de vermelding “Thuisstudie aannemer” en het adres naar waar we het pakket mogen versturen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefles FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Kenny M. (Arendonk, België)

Ik ben elektricien en koeltechnieker en had het bijkomende vestigingsattest nodig om mijn activiteiten verder te kunnen uitbreiden. Omdat ik overdag voltijds werk was een thuiscursus ideaal. Hoewel het voor mij al meer dan 18 geleden is dat ik nog naar school ben geweest was het toch zeer haalbaar. Het examen is zeker doenbaar met de juiste boeken en begeleiding.

Hans S. (Westende)

Tijdens mijn middelbaar ben ik op leercontract gegaan en heb ik 17 jaar voor dezelfde aannemer gewerkt. Omdat hij op pensioen ging, wilde ik de zaak overnemen. Samen hebben we de gemakkelijkste manier gevonden om dit te doen: een thuiscursus. Omdat je zelf beslist wanneer je de leerstof verwerkt, leer je de theorie op je eigen tempo. Nu ik geslaagd ben, kan ik een goed draaiende zaak overnemen.

Romy S. (Tongeren)

Ik heb samen met mijn man een BVBA. Dankzij deze thuiscursus kunnen we onze zaak verder uitbreiden zonder dat we ons zorgen hoeven te maken of we bepaalde werken mogen aannemen.

Johan F. (Kortrijk)

Ik had alle kennis al uit het boek, maar toch handig om me voor te bereiden op het examen. Ik wou zeker zijn dat ik er van de eerste keer door was en heb op aanraden van het ondernemingsloket gekozen voor de opleiding van CVA.

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool