Wat is De Schoonheidsschool?

De Schoonheidsschool is de belangrijkste erkende opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van beauty, wellness en fashion en is erkend door het Vlaamse Gewest.

In De Schoonheidsschool leer je op een professionele manier je toekomstige job in de sector van beauty, wellness, fashion of media. Onze opleidingen worden gegeven door zelfstandige ondernemers met jarenlange ervaring in de praktijk. Zij zullen je graag de knepen van het vak aanleren!
GROOTSTE OPLEIDINGSAANBOD VAN DE BENELUX!

Wij bieden je een totaal opleidingsaanbod om jouw carrière in de wereld van Beauty, Wellness en Fashion een nieuwe wending te geven. Met meer dan 6000 Belgische en Nederlandse studenten per jaar beschikken wij over alle troeven en ervaring om uw opleiding tot een kwaliteitsvolle en onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Waardevolle diploma’s

Alle diploma’s die je via onze school behaalt, voldoen aan de vestigingswet. De Schoonheidsschool organiseert voor de beschermde beroepen opleidingen als voorbereiding op de Centrale examencommissies van het Ministerie van Middenstand. Wanneer je slaagt voor deze examens bekom je officiële vestigingsattesten waarmee je kan starten als zelfstandige.
Gerenommeerde school

De school werkt regelmatig mee aan diverse grote evenementen en diverse bekende gastdocenten hebben les gegeven aan de Schoonheidsschool. Al onze docenten hebben een ruime praktijkervaring en zijn specialisten in hun vakgebied. Zij geven bij ons les omdat ze graag hun kennis doorgeven. Je leert van hen wat op dit ogenblik van belang is om het beroep uit te kunnen oefenen. Zo ben je zeker dat je op de hoogte bent van de laatste nieuwe technieken binnen je vakgebied.4 grote campussen

Onze leslokalen zijn gelegen in Antwerpen, Gent , Brussel en Hasselt en zijn zeer modern en hygiënisch. Ons Instituut is een écht kenniscentrum en een ontmoetingsplaats voor professionelen. Er wordt niet alleen hard gestudeerd en gewerkt, maar er wordt ook tijd gemaakt voor vriendschap en gezelligheid. De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je nog geen ervaring hebt binnen de sector. Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!


Kwaliteitsonderwijs

De Schoonheidsschool is ook ISO 9001-2000 gecertificeerd. Dit is een onafhankelijk kwaliteitslabel dat na een grondige audit aan onze school werd toegestaan. Alle procedures in verband met het cursusmateriaal, de lokalen, de leerkrachten en de werking van het secretariaat hebben de doorlichting positief doorstaan. Deze controles gebeuren op regelmatige tijdstippen opnieuw zodat de kwaliteit steeds behouden blijft en je zeker kan zijn van een degelijke en professionele opleiding.Wellnessfederatie

De Schoonheidsschool is bovendien erkend door De Wellnessfederatie als erkend opleidingsverstrekker. De Wellnessfederatie vzw is de beroepsfederatie die erkend is door de Hoge Raad van Middenstand. Zij behartigt de belangen van de werknemers en ondernemers uit de wereld van beauty en wellness. Je bent er dus zeker van dat alle opleidingen aan De Schoonheidsschool voldoen aan de hoogste kwaliteitsvereisten en dat je zeker aan de slag zal kunnen binnen de sector als werknemer of zelfstandige.