Nieuws

Shutterstock 194782097

Zo maak je de mooiste bruidsvlechten

Zit je in de knoop met de keuze van je bruidskapsel? Ben je op zoek naar inspiratie? Dan ben je bij De Schoonheidsschool aan het juiste adres. Iets waar we nooit genoeg van krijgen voor bruidskapsels zijn originele en feestelijke vlechten. De visgraat-, kroon- en watervalvlecht zijn echte blikvangers! Wil je strak, romantisch of nonchalant? Met vlechten zit je altijd goed en je kan er bovendien ook eindeloos mee variëren.

De visgraatvlecht

De romantische visgraatvlecht is een blijver, ook dit seizoen. Een ingewikkelde techniek? Helemaal niet! Volg ons volledige stappenplan en het lukt je onmiddellijk.

Kort samengevat… verdeel je haar in tweeën, pak van elke streng een dun plukje aan de buitenkant en breng dat naar het midden. Herhaal dit totdat je helemaal onderaan je vlecht bent gekomen. Wil je een meer nonchalante look? Werk je kapsel dan nog wat bij door de haartjes lichtjes los te trekken. Draag de vlecht op één schouder.

shutterstock_230502229
Een vlecht als kroon

Geen tiara nodig bij dit kapsel: een feestelijke kroonvlecht maakt de trouwoutfit helemaal af. Het fijne aan de kroonvlecht is dat al het haar gebruikt wordt. Zo vallen er geen haren in je gezicht en bij warm weer ook geen haren in je nek. En het ziet er veel moeilijker uit dan het is. Maak onderaan je hoofd twee normale vlechten, ‘vouw’ ze rond je hoofd en pin ze vervolgens vast met een speld. That’s it!

shutterstock_298121987
Watervalvlecht

De cascade- of watervalvlecht is een soort middenweg tussen de Franse vlecht en sluik lang haar: vandaar de naam waterval of ‘cascade’ in het Frans.

Het vraagt oefening, maar het resultaat mag er zijn. En het is echt makkelijker dan het lijkt, zolang je het stappenplan maar volgt. Verdeel je haar nu niet met je handen, maar met een fijne kam. Hiervoor is een puntkam aan te raden.

bridalhair

Start met vlechten zoals je dat altijd doet. Als je linker- of rechterhaarstreng bijna bij het midden van je hoofd is, ga je over op de Franse vlechttechniek. Nu moet je goed opletten. Nadat je de eerste slag hebt gehad, start je met de linkse streng een tweede slag. Zodra de linkse streng in het midden is, laat je de rechtse streng hangen. Je pakt nu een nieuw plukje haar ernaast. Dat is je nieuwe rechtse streng. Deze leg je over het midden om daarna de linker ook over het midden te leggen. Herhaal deze vlechttechniek telkens. Je laat steeds de rechtse streng hangen, nadat de linker het midden is geworden. Ga door tot het niet meer kan. Werk af met een speld of met een gewone vlecht.

Is hairstyling jouw passie en zou je graag deze technieken en nog vele andere onder de knie krijgen? Schrijf je dan in voor de opleiding Vlechttechnieken aan De Schoonheidsschool en laat ieder bruidje stralen!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Vlechttechnieken 09/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 16/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 01/03/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!