Nieuws

Visgraatvlecht

Zomerkapsel: de visgraatvlecht

Niets is handiger dan een vlecht wanneer je luilekker op vakantie bent. Met dit summerproof kapsel bescherm je bovendien ook je haarlokken tegen schade door zeewater en de zon. Handig hoeft niet saai te zijn, ga daarom voor glamour op het strand met een hippe visgraatvlecht! Het geeft je beach look net dat tikkeltje meer en bespaart je zelfs tijd als je daarna nog een avondje gaat stappen. Moeilijk om zelf te doen? Niet wanneer onze docente hairstyling je het stap voor stap uitlegt!

Creëer volume
Voor je gaat vlechten, breng je een verdikkende spray aan op je lokken. Eventueel kan je ook extensions gebruiken om de massa te vergroten. Borstel je haar goed door, zodat er geen knopen meer zijn. Vervolgens maak je een hoge paardenstaart. Voor een extra effect kan je kiezen voor een glimmende, vrij grote elastiek.

Verdeel en vlecht
Verdeel je haar in twee gelijke delen. Vervolgens neem je een lok van het uiterste van het linkerdeel. Dat leg je over de rest van dat stuk, zodat het bij het rechterdeel gaat horen. Hou die lok dan ook bij het rechterdeel vast. Daarna doe je exact hetzelfde met de andere kant: neem een lok van het uiterste van het rechterdeel. Leg de lok over en hou hem bij het linkerdeel. Herhaal tot onderaan. Let erop dat je tijdens het vlechten de beide delen goed blijft vasthouden.

Werk af
Je kan tot onderaan doorgaan met de visgraatvlecht, of afwerken met een gewone vlecht (met drie delen). Wat je ook kiest, werk af met een elastiekje. Draai eventueel nog één van je haarlokken rond dat elastiekje voor een meer afgewerkte look. Trek (voorzichtig!) aan je vlecht om ze wat breder te maken. Op die manier bereik je ook het warrige effect dat voor meer glamour zorgt.

Heb je de smaak te pakken? Wil je graag meer trendy kapsels leren opsteken of leren brushen, stijlen en krullen leggen? Volg dan nu een opleiding allround hairstyling aan De Schoonheidsschool. Hieronder vind je alvast alle startdata terug.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Hairstyling 19/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Allround Hairstyling 17/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Allround Hairstyling 19/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!